Az üzemanyagköltségek a szállítmányozással foglalkozó vállalatok költségeinek 25-35 százalékát teszik ki.

“A fuvarvállalatok teljes üzemanyag-felhasználásának sikeres csökkentésében létfontosságú szerepet töltenek be a járművezetők. A gazdaságos járművezetést oktató járművezetői továbbképzéseink hatékonynak bizonyultak, ám szakszerű nyomon követés nélkül az eredmények gyakran csak rövid távon jelentkeznek” – számolt be Mikael Lidhage, a Volvo Trucks üzemanyag-gazdálkodási igazgatója.

A Fuel Advice tulajdonképpen nem más, mint egy személyi üzemanyag-tanácsadó, melynek feladata, hogy segítse a cégeket költségeik csökkentésében, továbbá az eredmények hosszú távú fenntartásában. A szolgáltatás három részből tevődik össze: az egyik az üzemanyag-tanácsadás, másik a gazdálkodási eszköztár, végül pedig a gazdálkodási támogatás. Az együttműködés során az üzemanyag-tanácsadók rögzítik és elemzik az egyes járművezetők vezetési technikáját, majd ezen adatokat havi kimutatásokban összegzik. A tanácsadók gyakorlati tippeket adnak az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére, valamint segítenek a szükséges nyomon követés megtervezésében és felépítésében. A gazdálkodási eszköztár nem más, mint egy web alapú súgó olyan eszközökkel kiegészítve, amelyek inspirációt, iránymutatásokat és gyakorlati információkat biztosítanak az üzemanyag-megtakarítás elérésének és fenntartásának legjobb és legegyszerűbb módszereiről. Ez a támogatás pedig azt jelenti, hogy az ügyfél élhet kapcsolatteremtési lehetőségével, azaz saját tanácsadójához fordulhat, aki megválaszolja kérdéseit és tanácsokat ad, amihez a fuvarvállalatnak ki kell jelölnie egy specialistát, aki a Volvo tanácsadójával tartja a kapcsolatot.

Segít spórolni a Volvo

Segít spórolni a Volvo

A szolgáltatás a gyártó szerint jelentősen javítja az üzemanyag-megtakarítást az ügyfélnek nyújtott folyamatos visszajelzések révén. A Fuel Advice-t leginkább a nagyobb szállítmányozó cégek számára fejlesztette ki a Volvo Trucks, amivel a már meglévő üzemanyag-gazdálkodási szolgáltatásokat lehet hatékonyan kiegészíteni. A személyi üzemanyag-tanácsadó jelenleg kizárólag európai ügyfelek részére, az új FH sorozathoz rendelhető, a DynaFleet-tel ellátott korábbi típusokhoz a következő év elejétől lesz elérhető.