A díjat az EcoStralis kapta, mely hosszú távú fuvarok során 8%-os szén-dioxid csökkenést tudott felmutatni. A gyártó felhívta a figyelmet arra, hogy a károsanyag-kibocsátás hatékony csökkentését ez a típus elsősorban a motornak, a hajtásláncnak, a gumiknak, a telematikának és az aerodinamikának köszönheti. A Zöld Flotta Díj zsűrije az értékelés során azt is figyelembe vette, hogy az Iveco már több mint 6500 földgázzal hajtott haszongépjárművet értékesített Európában, illetve típuspalettáján jelenleg is többféle felhasználási területre alkalmazható, alternatív meghajtású járműveket kínál ügyfelei részére.
 
“Felismertük, hogy a dízelmotorok valószínűleg még évekig népszerűek lesznek a haszongépjárművek piacán, ezért olyan üzemanyag-takarékos modelleket fejlesztettünk ki, mint az EcoStrails, annak érdekében, hogy a flottákat még zöldebbé tegyük. Jövő év januárjára már mindegyik EcoStrails modellben megtalálhatóak lesznek azok a technikai megoldások, amelyek lehetővé teszik a gazdaságosabb üzemeltetést” -mondta Martin Flach, az Iveco termékigazgatója.

A Daily-t elektromos változatban is rendelhető.

A Daily-t elektromos változatban is rendelhető.

2011 novemberében az Iveco-t “Alacsony Széndioxid-kibocsátású Haszongépjárművek Gyártója” elnevezésű díjra jelölték, ám az olasz gyártó újabban más területeken is keresi a piaci lehetőségeket, hiszen a dízel és gázüzemű motorok mellett a 3,5, valamint az 5 tonnás Daily-ket már elektromos meghajtással is kínálja.