Az 1,128 milliárd forintos projekt keretében olyan berendezéseket vásárolt a társaság, amelyek segítségével biztosítani tudják a nagy hajlatú üvegek gyártásának kifejlesztését, továbbá beszereztek egy új feldolgozósort, amelyen a kifejlesztendő termékek vágását, csiszolását végzik. A meglévő vevői kapcsolatok alapján a fejlesztés befejezését követően jelentős mértékű megrendelés várható olyan nagyméretű üvegekre, amelynek gyártási technológiájával eddig nem rendelkeztek.

A Magyarország első, 1893-ban alakult üveggyárának tevékenységét folytató SALGGLAS Zrt. ma hazánk legnagyobb járműipari üveggyártója, amely elsősorban személygépkocsikhoz és haszonjárművekhez készít biztonsági üvegeket. A világpiac vezetőjévé vált az “üveg az üvegben” speciális konstrukció előállításában, amelyet kisteherautók oldalüvegeként használnak. A vállalat fő ügyfelei között volt korábban az Ikarus és a MÁV, ám az elmúlt másfél évtizedben főleg a Suzukinak köszönhette a talpon maradást.

Több mint egy milliárdot fordított új eszközökre a SALGGLAS Zrt.

Több mint egy milliárdot fordított új eszközökre a SALGGLAS Zrt.

A SALGGLAS Zrt. történetében három éve történt gyökeres fordulat, amikor a társaság szerény növekedésre fordította korábbi, tetemes veszteségét. Jelenleg többek között a Volkswagen T5 haszonjármű és az SLW városi kisautóbusz edzett oldalüvegeit gyártják, illetve cseh és belorusz traktorgyártók, valamint erő- és munkagépek kabinjait készítő, európai cégek megrendeléseit teljesítik. Mindezek mellett a Kaposvárott készülő NABI Compobusokhoz is gyártanak szélvédőket.