Az ENSZ Világélelmezési Programjának fő célja, hogy globális szinten enyhítsék az éhezést, ezért a projekt keretében segítik az élelmiszerhez való hozzájutást a világ legszegényebb térségeiben. A célok megvalósításához egy jól szervezett logisztikai rendszer szükséges, melyben jelentős szerep jut a szállítást végző teherautóknak. A nemzetközi szervezet programjának lebonyolításában már több száz Renault vesz részt, ezért szükségessé vált a szakemberek megfelelő képzése.

A Renault Trucks kiképzi a dél-afrikai szerelőket

A Renault Trucks kiképzi a dél-afrikai szerelőket

A Renault Trucks úgy döntött, hogy egy mobil oktató bázist létesít, melyet egy 4×4-e Keraxból alakítottak ki. A haszongépjármű fedélzetén egy technikusokból álló csapat is helyet kap annak érdekében, hogy a kelet-afrikai országokban dolgozó helyi szerelőknek közvetlenül is átadhassák a Renault-k üzemeltetéséhez és karbantartásához szükséges tudást. A három hónapig tartó tréningsorozat során Kenyától Ugandán, Dél-Szudánon, Ruandán és a Kongói Demokratikus Köztársaságon át Burundiig azokat a szervizközpontokat keresik fel, ahol a programban résztvevő teherautókat javítják.

Az akció megszervezéséhez jó néhány hónapra szükség volt szükség. A Renault 4×4-es Keraxot felszerelték minden olyan eszközzel, amely szükséges ahhoz, hogy bárhol és bármikor megjavíthassanak egy meghibásodott haszongépjárművet. A mobil bázisként működő kamion karosszériáját úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen bármilyen felszerelés biztonságos szállítására. Ez azért volt a megépítésnél fontos szempont, mert a képzéshez kifejezetten olyan fődarabokat kell a helyszínre szállítani, amelyeken a szerelők később oktatói tevékenységet végezhetnek.

A Renault Trucks kiképzi a dél-afrikai szerelőket

A Renault Trucks kiképzi a dél-afrikai szerelőket

Novembertől decemberig öt alkalommal tartanak képzést angol, illetve francia nyelven a szervezet belső-szaharai, főbb bázistáboraiban: Kampalában (Uganda), Jubában (Dél-Szudán), Gomában (Kongói Demokratikus Köztársaság), Kigaliban (Ruanda) és Bujumburában (Burundi).