A Canyon jelenleg még csak koncepcióként szerepel az Amarok kínálatában, de a kivitel főbb jellemzői már most is ismertek. Ezek közül a legszembetűnőbbek a jellegzetes színek, melyek közül a Copper Orange, azaz a réznarancs árnyalatot kifejezetten e speciális változathoz keverték, és melyben Hannoverben is látható volt a sportos pickup.

A Canyon változat a Trendline felszereltségű Amarokra épül, az opciók listája azonban bővebb annál, így tetőrudat és erre szerelt távfényeket is kaphatunk a négyajtós pickup tetejére. További vizuális tuningként sötétített hátsó lámpatestek, színre fényezett, formatervezett aláfutásgátló, kontrasztos, fekete színű kerékívperemek, valamint a fekete oldalcsíkokban, és a hátsó ajtón is megtalálható Canyon feliratok járnak a sportos pickuphoz. Az újraformázott, a plató peremén végigfutó, továbbá a küszöbvédő csövek és a hátsó lökhárító is fekete színt kapott ugyanúgy, mint a raktér kihúzható borítása, mellyel értékesebb szállítmányainkat óvhatjuk.

A Canyonhoz az összes Amarokhoz kapható TDI motor elérhető lesz, párosítva állandó, vagy kapcsolható összkerékhajtással és opcióként rendelhető hátsó differenciálzárral. Alapfelszereltségként 17 colos Roca fantázianevű könnyűfémfelnikre szerelt, 245/70 R 17 AT terepre is alkalmas gumik kerülnek a Canyonra, de rendelhető lesz 18 colos utcai kerekekkel is. A belső tér a külsőhöz hasonlóan jellegzetes lesz, amit speciális színösszeállítás is garantál majd. A műszerfalbetét matt króm színt kap, míg a részben bőrből készült ülések kétszínű kivitelben, Moon Rock, azaz holdkőzet árnyalatú betétekkel és színes varrással készülnek. Ugyanígy a karosszéria narancs-piros színét ismétlik a váltószoknya öltései és a légbefúvók keretei is.

Az egyedi Copper Orange szín mellett Reflex Silver, Natural Grey és Sand Beige változatban is kapható lesz az Amarok Canyon, miközben a plató rúdja és mobil fedele helyett kemény platóborítás is kerülhet a sportos kivitelű Volkswagen pickupra, mely néhány hónap múlva érkezik a kereskedésekbe.

2013 elejétől gyári kivitelő, sportos Amarok kerül a Volkswagen Haszonjárművek kínálatába, Canyon néven. A különleges színű pickup tetőre szerelt távfényekkel, hátsó differenciálzárral, valamint egyedi platóborítással is rendelhető lesz.

Volkswagen Amarok Canyon

Volkswagen Amarok Canyon