A hajtási energiát biztosító két akkumulátorcsomagot a padlólemez hátsó része alatt helyezték el, miáltal a belsőégésű változathoz hasonlóan megőrizték a sík padlót. A 22,5 kWh kapacitású akkumulátorokkal 170 km lehet a Berlingo és a Partner maximális hatótávolsága, ami a gyorstöltés funkcióval tovább növelhető. Ha van lehetőség megállni egy kávéra, esetleg egy pakolás ideje alatt sikerül egy konnektor közelében elhelyezni a járművet, akkor a telepek 125 A-rel, fél óra alatt 80 %-ra feltölthetők. Amennyiben azonban szeretnénk az akkumulátorok teljes kapacitását kihasználni, erre már 16 A-es töltésre és 6-12 órára lesz szükségünk, amihez a teljes pihenőidőt konnektoron lógva kell töltenünk.

Elektromos Citroen Berlingo

Elektromos Citroen Berlingo

A Partner és a Berlingo villanymotorja a Mitsubishi Motor Corporation-től származik, melynek maximális teljesítménye 49 kW, azaz 67 lóerő, miközben a villanymotorokra jellemző magas forgatónyomaték is megjelenik, jelen esetben 200 Nm, ami egy nyomatékhatárolón keresztül jut az első kerekekhez. Amellett, hogy a motor is igen csöndes üzemű, a hajtáslánc sem kelt túl nagy zajt, mivel az egyszeres áttételű rendszerben nincs olyan fogaskerékpár, ami ezt előidézhetné.
Elektromos Peugeot Partner

Elektromos Peugeot Partner

A Citroen és a Peugeot négy pontot emel ki az új elektromos Partner és Berlingo, citroenesen szólva “Créative Technologie” jellemzői közül. Az első az átfogó vezetőinformációs rendszer, mely tájékoztatja a vezetőt az átlagos fogyasztási és visszatermelési adatokról, a hajtási rendszer pillanatnyi áramfelvételről, a kiegészítő berendezések áramfelvételéről, valamint a fűtés és a légkondicionálás helyzetéről. Másodikként említik a lassításkor és fékezéskor visszanyerhető áram tárolásának lehetőségét, melyet a Citroen felhasználók már a C-Zeróban is megismerhettek, és mellyel tovább növelhető a puttonyosok hatótávolsága. A harmadik funkció az elektromos fűtés és az energiafelhasználást korlátozó eco-mode bekapcsolásának lehetősége. Negyedikként pedig a szériatartozékként az elektromos Berlingóba és Partnerbe kerülő hegymenet-asszisztenst és menetstabilizátort veszik fel a sorba.

A villanyos puttonyos a hagyományos Partnerhez és Berlingóhoz hasonlóan két hosszúságban készül: 4,38 és 4,63 méterrel. A rövidebb változat raktérkapacitása alapesetben 3,3 m3, míg a hosszabbé 3,7 m3 lehet. A variálható Milti-flex dupla utasüléssel ez 3,7 és 4,1 m3-re növelhető, miközben a raktér hasznos hosszúsága is megtoldható 120 cm-rel.

A PSA ezen felül további kiegészítő szolgáltatásokkal is körülbástyázza az elektromos kisáruszállítóit: ezekbe beletartoznak a megvásárolható, illetve bérelhető akkumulátorok, az akkumulátorokra és a hajtásláncra biztosított külön gyártói garancia, a modellsepcifikus assistance szolgáltatás, valamint a jól elérhető töltőhálózat. Az akkumulátoros Berlingo és Partner a PSA spanyol, Vigo-i gyárában készül 2013 második negyedévétől, amikor megindul a modellek hivatalos forgalmazása is.