A hazai piacon elsősorban navigációs eszközeiről ismert WayteQ Europe Kft. ezúttal egy kifejezetten a kamionosok számára kifejlesztett navigációs megoldással jelentkezett. Az x960BT és az x850 GPS-ek mellé mostantól elérhető a 3,5 tonnánál nehezebb járművek speciális igényei és tulajdonságai alapján útvonalat tervező Sygic Truck szoftver is.

A célállomásra történő biztonságos és optimális eljutást a jármű paramétereinek megfelelő, legideálisabb útvonal megtervezése segíti, miközben minden szükséges figyelmeztetést megjelenít a készülék, úgy mint súly- és magasság-korlátozásokat, vasúti átjárókat, rögzített sebességmérő kamerákat és sebességkorlátozásokat egyaránt. Az információkat tartalmazó adatbázis interneten keresztül bármikor frissíthető egy új, online szolgáltatás révén.

WayteQ X960BT - Sygic Truck

WayteQ X960BT – Sygic Truck

A szoftver a veszélyes anyagokat szállító cégek számára is komoly segítséget nyújthat, az ilyen jellegű korlátozások megjelenítésével, miközben az útvonal környékén található éttermek, szállodák és pihenők is kikereshetők, nyitva tartással és telefonszámmal együtt. A készülékek 20 különböző nyelven képesek kommunikálni és teljes Európa úthálózatát tartalmazzák, az összes kamionosok számára elengedhetetlen információval együtt.
WayteQ X850 - Sygic Truck

WayteQ X850 – Sygic Truck

Mind az x850, mind pedig az x960BT esetében a GPS-vételről és a készülék számítási műveleteinek elvégzéséről egy kétmagos SirfAtlas V processzor gondoskodik. Az x850 4,3 colos képátlójú, míg nagyobb testvére 5 colos kijelzővel rendelkezik. Mindkét eszköz használható multimédiás célokra is, mivel a Windows CE 6.0 operációs rendszerrel működő készülékek zenék- és videók lejátszása mellett Flash videókat, fényképeke, valamint szöveges állományokat is képesek megjeleníteni.

A WayteQ x960BT Truck ajánlott kiskereskedelmi ára 48.900 Ft, míg a WayteQ x850 Truck-hoz már 40.900 Ft-os áron hozzá lehet jutni.