A Luxembourg Green Business Summit rendezvény szervezője a GreenWorks, mely a modern gazdaság környezeti hatásai iránt érzékeny vállalatok, valamint a fenntartható fejlődést támogató nemzeti és nemzetközi kezdeményezések platformjaként jött létre. A csúcstalálkozón tizenkét díjat adtak át különböző kategóriákban a stratégia, a termékek és a szolgáltatások fenntarthatósága terén.

Green Product Award - Goodyear Marathon
Green Product Award - Goodyear Marathon

Green Product Award – Goodyear Marathon

– A díj a GIC*L csapat munkájának elismerése, melynek eredményeképpen innovatív technológiák alkalmazásával csökkentették a széndioxid-kibocsátást – mondta Henk van Tuyl.


Az esemény fénypontja a „Green Business Awards” díjak átadása volt. A Goodyear egy projekttel nevezett: a kormányzott, a húzó- és a pótkocsi-tengelyekhez kialakított Marathon LHS II+, LHD II+ és LHT II tehergépkocsi-abroncsokkal, melyek a gumigyártó Fuel Saving technológiájának alkalmazásával készülnek és fokozott gazdaságosságuk révén jelentős környezeti előnyöket kínálnak egész élettartamuk alatt. A Goodyear pályázatát tíz versenyző közül választották ki a luxemburgi csúcstalálkozón, ahol Henk van Tuyl, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai régióiért felelős abroncstechnológiai igazgatója, valamint a vállalat luxemburgi Innovációs Központjának (GIC*L) néhány munkatársa képviselte a céget.

Az ilyen jellegű innovációkra többek között az új EU-s abroncsszabályozás miatt is nagy szükség, amely 2012. november elsejétől előírja a fogyasztásra, a nedves teljesítményre és a külső zajra vonatkozó információk feltüntetését minden értékesített járműabroncson.

A „Luxembourg Green Business Awards” díjak a legkiemelkedőbb technológiák és a jelenleg létező legjobb környezetvédelmi megoldások népszerűsítését és elismerését célozza, ahol a nevezők munkáit egy ötvenfős, cégvezetőkből és iparági vezetőkből álló bizottság bírálja el. Az díjátadón mintegy 700 résztvevő vett részt. Az eseményen beszédet tartott a PwC Luxembourg fenntarthatósági és klímaváltozási igazgatója, a francia Group Bouygues fenntarthatósági igazgatója és a L’Oréal Csoport fenntarthatóságért felelős igazgatója is.