Az Isztambultól száz kilométerre lévő Kocaeli városában a múlt héten megkezdődött a Transit család középső tagjának, a Customnak gyártása. A magyarországi márkakereskedésekbe idén ősszel érkező  Transit Custom kisáruszállító és Tourneo Custom személyszállító a Ford reményei szerint 2013-ra teljesen átalakítja a cég haszonjármű-kínálatát.

A Transit Custom egytonnás teherbírású raktérrel, míg a Tourneo Custom hét, vagy kilenc személy befogadására alkalmas utastérrel lesz kapható. A Custom futóműve személyautósan hangolt ugyanúgy, mint az utastér, mely megpróbálja elfeledtetni, hogy valójában egy teherautóban utazunk. Bizonyítja ezt az is, hogy csak egyfajta dízelmotor három teljesítményszintű változataival készülnek a Customok: a kisebb változtatásokon átesett 2,2 literes Duratorq TDCi 100, 125 és 155 lóerővel lesz rendelhető a középső Transithoz.

A Ford Transitok 11 éve abban az Otosan tulajdonában lévő törökországi gyárban készülnek, ahol most a Custom gyártását is megkezdték. Ezalatt az időszak alatt 2 250 000 Transit készült a török üzemben, ahonnan a világ 70 országának piacát látják el Ford haszonjárművekkel.