A nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztette a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását. Az országos tisztifőorvos 2012. augusztus 7. éjfélig rendelt el másodfokú hőségriasztást. Az előrejelzések szerint a következő napokban a hőmérséklet elérheti a 35-39 fokot is. 
A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt egészségvédelmi okokból korlátozás nélkül közlekedhetnek most szombaton és vasárnap. A járművezetők szállítási feladatukat, a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül teljesíthetik, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban várakozniuk.  
Az előírások szerint július első szombatjától lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása. A nyári kamionstop az általános szabály alapján szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik. A hőségriasztás miatt azonban a szakminiszterek a következő hétvégére felfüggesztették a korlátozást – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. 
A nyári kamionstop rendje augusztus 31-ig tart. Az úton lévő tehergépjárműveknek ősztől jövő júliusig újra szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük.