Tabaluga a mesebeli Zöldországban lakik. Kitalálói a német rockzenész Peter Maffay, a gyermekdal író Rolf Zuckowski és a meseíró Gregor Rottschalk. A hét sárkányéves (700 emberi évnek megfelelő idő) Tabaluga kalandjairól szóló első lemez 1983-ban látott napvilágot, de igazán átütő sikert za 1997-ben kezdődő rajzfilmsorozat hozott számára. 1999-ben bemutatták a Tabaluga és Lili című musicalt, valamint postabélyegen is megjelent a mesehős, majd 2012-ben elkészült az ötödik Tabaluga album. A Tabaluga és az idő jelei című zenés történetet idén ősszel egy tündérmese koncertsorozattal viszi körbe Németországon Peter Maffay és a Tabaluga csapat, melyhez rengeteg járműre is szükségük van. Ehhez ad segítséget az MAN 15 darab nyerges szerelvénnyel és két autóbusszal, melyekkel a színpadi technikát és a stábot szállítják majd egyik koncertállomásról a másikra.

– Peter Maffay és a Tabaluga csapat hihetetlenül népszerű, miközben sikert sikerre halmoznak. A járműveink lehetővé teszik, hogy a lehető legjobb támogatást nyújtsuk számukra a kimerítő túra folyamám – mondta el Dr. Georg Pachta-Reyhofen, az MAN SE vezérigazgatója egy müncheni sajtótájékoztatón.

Peter Maffay-val közösen Pachta-Reyhofen úr bemutatta közös támogatási koncepciójukat. Az MAN Löwenkinder (Oroszlánkölyök) napközijének gyermekei, Tabaluga és Peter Maffay közösen mutatták be az első Tabaluga kamiont.

– Nagy örömömre szolgál, hogy az MAN a partnerünk lesz a fedélzeten. A túránk egy valódi logisztikai kihívás, igen feszített menetrenddel. Ehhez olyan megbízható járművekre is szükségünk van, mint amilyeneket az MAN-től kapunk – hangsúlyozta Peter Maffay.

A turné több mint 250 tonnát nyomó felszerelését 15 darab Tabaluga TGX 18.440 Ultra nyergesvontató szállítja állomásról állomásra. A 440 lóerős kamionok félpótkocsijaiban többek között 12 km kábel, 150 motor és a 450 négyzetméternyi színpadi tér kellékei is helyet kapnak majd, miközben az extra méretű vezetőfülke a sofőr kényelmét hivatott biztosítani a hosszú utazás során. A két MAN Lion’s Coach autóbusz a mintegy 40 művészt és táncost szállítja a 17 érintett német város között. A kényelmet a csapatbusz jellegű kialakítás biztosítja, amit például az FC Bayern München és a Borussia Dortmund is használ. A buszok a művészek és táncosok felfrissülésének is helyet adnak a hamarosan induló Tabaluga túra során.

A videó a Tabaluga koncertkamionjainak gyártását mutatja be, az első lépésektől egészen a gyár elhagyásáig.