Ez az első alkalom, hogy a Mercedes-Benz teherautókat szállított a SCAI-nak. A szállítási szerződés, melyet 2010 februárjában, Bagdadban írtak alá, a Mercedes elhivatottságát jelzi arra, hogy részt vehessen Irak újjáépítési munkálataiban. A 250 darab kis fülkés Actros leszállítása egy újabb lépés ezen cél felé.

Az csupasz alvázas kivitelű járművek a németországi Wörth-ben lévő Mercedes gyárban készültek, ahonnan menetkész állapotban indultak útnak Irak felé. A felépítményezést az Iraki Járműipari Állami Vállalat végzi majd a különböző építkezési folyamatoknak megfelelően. A 250 kis fülkés Actrosból 100 darab 3331K kivitelben, billencses felépítményezésre előkészítve készült, míg 150 darab 3340 S víz- és üzemanyagtartályok, vagy hasonló ipari félpótkocsik vontatására alkalmas nyergesvontatóként gördült le a német gyártószalagról.

– Nagyon örülünk, hogy a SCAI-nak átadott 250 darab Actros-szal segíthetünk Irak újjáépítésében – mondta el Hubertus Troska,a  Mercedes-Benz Trucks vezetője. – Járműveink nehéz terepen is kiválóan elboldogulnak, így bizonyíthatják majd minőségüket és megbízhatóságukat – tette hozzá Troska úr.

A járművek érdekessége, hogy bár a földbolygó közös életterünk, a helyi igényeknek megfelelően mind a 250 darab jármű egyszerű és megbízható, Euro 2-es normát teljesítő V8-as motorral készült, míg az erőátvitelről 16 fokozatú, kézi kapcsolású váltó gondoskodik.