Egy 52 éves miskolci férfi járműszerelvényével múlt pénteken a Záhonyhoz közeli Komorón elinduláskor nekiütközött a mellette parkoló teherautónak, s a balesetet a másik jármű 36 éves orosz sofőrje jelezte is neki.

A magyar férfi először megállt, majd elindult a 4-es főút irányába, ekkor az orosz sofőr felugrott a kamion jobb oldalára és menet közben verte a vezetőfülke oldalsó ablakát. A miskolci lakos erre ismét megállt, de amikor az orosz állampolgár átfutott hozzá a bal oldalra és felállt a kocsi lépcsőjére, újra elindult – tette hozzá az őrnagy.

A teherautó vezetőfülkéjébe kapaszkodó embert több autós is látta az úton, arról telefonon értesítették a rendőrség Szabolcs megyei ügyeletét, ahonnan járőrök indultak a gépjármű megállítására. A rendőrök a járművet végül egy dombrádi üzemanyagtöltő-állomáson találták meg, akkor már a magyar férfi mellett az orosz sofőr is a vezetőfülkében ült.   

A magyar férfi a rendőrségen azzal védekezett: azért nem állt meg, mert az idegen nyelven kiabálótól megrémült, félt, hogy az rátámad, de amikor később észlelte, hogy a kapaszkodó megnyugodott, megállt tisztázni a körülményeket. Az orosz állampolgárságú sofőr az eset során nem sérült meg. A miskolci lakos ellen – aki a kamion adatrögzítője szerint 70-80 kilométeres sebességgel is hajtott az általa megtett 20-25 kilométeres út során úgy, hogy közben a lépcsőn kapaszkodott a sértett – közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult eljárás.

Forrás: MTI