30 db Mercedes Benz Citaro alacsonypadlós autóbuszt vásárolt a BKV a Mercedes hazai képviseletétől, az EvoBus Hungária Kereskedelmi Kft.-től. A légkondicionált, szóló járművek 65 500 eurós (nagyjából 20 millió forint) darabáron érkeznek.


A vételár a járművezetők és a műszaki szakemberek oktatásának költségei mellett 3 hónapos garanciavállalást is tartalmaz. A buszok alapvetően 2001-2003-as évjáratúak, többnyire Euro 2-es és Euro 3-as besorolású motorral rendelkeznek. Az átlagosan 550 ezer km-t futott járművek fele Frankfurtból érkezett, a többi más német és osztrák városokban teljesített szolgálatot.

A járművek lényegesen kevesebbet futottak, kedvezőbb környezetvédelmi besorolásúak, mint az öreg Ikarusok. A járművek alacsonypadlós kialakításúak, így a mozgáskorlátozott, idős és babakocsival közlekedő utasoknak különösen jó hír az új járművek érkezése.

Az autóbuszokat az észak-budai, jellemzően hegyvidéki vonalakon vetik be majd 2012 tavaszától, tekintettel arra, hogy a járművek motorteljesítménye alkalmassá teszi őket a hegyi üzemre is.