Szombattól buszok a körúti villamos helyett 2 A villamospálya felújítási munkálatai miatt szombattól augusztus 19-ig pótlóbuszok közlekednek a 4-es és a 6-os villamosok helyett a Fehérvári út és Blaha Lujza tér, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Blaha Lujza tér között. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között a felújítás ideje alatt is villamosok szállítják az utasokat.

A pótlóbuszokra a 906-os éjszakai autóbusz megállóiban lehet felszállni, kivéve a Ferenc körúti megállót a Petőfi híd felé vezető oldalon és a Baross utcai megállókat, ahol augusztus 3-ig a villamos peronszigeteinél állnak meg a pótlóbuszok. Augusztus 4-től azonban itt is a 906-os autóbusz megállójában lehet felszállni.

A közlekedési társaság a felújítás ideje alatt is biztosítja a mozgásukban korlátozott utasok szállítását a menetrendben meghirdetett alacsonypadlós járművekkel.

A felújítás során csaknem 3200 méter sínt, továbbá három váltót és egy vágánykereszteződést cserélnek ki a szakemberek. A vágányzár alatt egy vágánykapcsolatot építenek be az Üllői úti megállóhoz, így a jövőben kisebb szakaszon lesz szükség autóbuszos pótlásra, ezáltal egy esetleges forgalmi zavar hatása minimálisabb lehet.

A munkálatok várhatóan augusztus 19-én fejeződnek be, azt követően indulhat meg a villamosközlekedés a teljes útvonalon, de a Margitsziget megállóhelyen továbbra sem állnak majd meg a szerelvények.

Jó tudni, hogy 2006. július elsején indult meg a Combinók közlekedése a körúton és előtte már felújították a sínpályát. Tavaly augusztus 1. és 19. között a Blaha Lujza tér és a Margit híd közötti szakaszon már megújult a pálya.

Forrás: MTI