Elektromos hajtáslánc-, illetve ehhez kapcsolódó berendezések, alkatrészek gyártásával foglalkozó összeszerelő üzemet létesít Debrecenben három ütemben az ITK Holding Zrt. (ITK) leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. (ITE). Az új beruházás első fázisa ma kezdődött meg az üzemépület ünnepélyes alapkőletételével, amelyet Kósa Lajos, debrecen polgármestere, Kossa György, az ITK vezérigazgatója, valamint Vadnai Zoltán, az ITE ügyvezető igazgatója tettek le. 

A környezetbarát közlekedési eszközök gyártására létrejött üzemcsarnokban az ITK által kifejlesztett elektromos hajtásláncok gyártása, gyártásközi ellenőrzése és a részegységek szállítás előtti tesztelése fog történni. Az összeszerelt hajtásláncok különböző méretű és típusú haszongépjárművekbe, közlekedési eszközökbe építhetőek be. 1-28 tonna hasznos terhelhetőségű kötött és nem kötött pályás közlekedésben részt vevő járművekben is alkalmazhatóak. 

A létesítendő üzem beruházási értéke eléri a 8-10 milliárd forintot, az első üzemi évben közel 100-150 fő, a teljes befejezéskor 1000 fő foglalkoztatása valósulhat meg. Az alapkőletétel napján az ITK és a NABI gyártó és Kereskedelmi Kft. közös szándéknyilatkozatot írt alá autóbuszok fejlesztésére, gyártására.