Március ötödikén leplezi le hivatalosan a megújuló ASX-et a Mitsubishi. A típus a harmadik szériánál tart, noha az első kettőt Európában Space Runner néven forgalmazták, és bizony nem divatterepjárók, hanem praktikus egyterű modellek voltak. A mostani modell egyébként negyedszer frissül hosszú pályafutása alatt.

Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 1
Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 2

Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere

Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere

Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 9
Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 10
Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 11
Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 12
Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 13
Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 14
Fotó megosztása:

Agresszívabb, robusztusabb és különlegesebb lett az orrkialakítás; hátul méretes fenékvédő betét teremt offroad-hangulatot.

Európában kétliteres benzinmotorral fogják forgalmazni az autót, ötfokozatú kézi vagy fokozatmentes CVT váltóval; utóbbi hat szimulált fokozattal operáló sport üzemmódban is használható. Az ASX első- és összkerékhajtással is elérhető lesz.

Megújult a Mitsubishi kompakt crossovere 15

Fontos újítás, hogy továbbfejlesztették az okostelefon-integrációra alkalmas fedélzeti multimédiás egységet, amely az eddigi 7 helyett 8 colos képernyőt kap; ez utóbbin a jármű álló helyzetében pendrive-ról akár filmet is nézhetnek az utasok. Egy okostelefonos applikáció a menetadatok lekérését, valamint a közeli üzemanyag töltőállomások keresését is lehetővé teszi, továbbá segít a karbantartási intervallumok betartásában.