2020-ra három tisztán elektromos modellt kínálunk vásárlóinknak. Az egyik egy négyajtós Gran Turismo lesz, az Audi e-tron Sportback tanulmány szériaváltozata, egy másik egy kompakt modell, a harmadik pedig egy sportos szabadidőjármű – vezette fel az e-tron világpremierjét Rupert Stadler vezérigazgató.

Ez utóbbit készíti elő a most leleplezett SUV, amelyből már 2018 végére megvásárolható verziót ígér a gyár. Egyelőre persze óvatosan duhajkodnak, rejtőfólia alatt mutatták be a prototípust, de szinte minden stíluselem, minden részlet leolvasható róla.

a videó a hirdetés után indul

Akár 150 kilowattos töltőkkel is táplálható az Audi e-tron prototípus akkumulátora, így 30 perc alatt ismét útra kész a lemerült autó – egyelőre ez az egyetlen félig-meddig konkrét ígéret, amellyel hamarosan forgalomba kerül a márka első, kifejezetten elektromos crossoverként fejlesztett modellje.

a videó a hirdetés után indul

Az összkerékhajtású, ötszemélyes autóval kapcsolatos további részleteket sejtésünk szerint az év végi bevezetésig folyamatosan fogja csepegtetni a gyár.