1970-ben mutatkozott be az első, klasszikus Range Rover, mely kezdetben csupán kétajtós karosszériával volt elérhető, jóval később érkezett meg a kínálatba a több ajtóval ellátott változat. 2018-ban azonban visszatér az eredeti felépítés a legnagyobb modell esetében (a kisebb Evoque elérhető kevesebb ajtóval). A Range Rover SV Coupé nem lesz az utcakép szerves része, hiszen csupán egy 399 darabos limitált széria készül belőle.

Ráadásul az SV Coupék kézzel készülnek majd a Range Rover SVO egyedi építésekkel és exkluzív kiegészítőkkel foglalkozó részlegénél Warwickshire-ben. Nem csupán apró változtatásról van szó, például a karosszériaelemek közül csak a motorháztető és a csomagtérajtó azonos, minden más teljesen egyedi és kizárólag a különleges modell számára készült.  A tetővonal alacsonyabban fut és a díszítések is egy fokkal légiesebbek lettek, mint a sima Range Roveren.

Igazi luxuscikk a kétajtós Range Rover 2

Sportosabb lett a futómű is, mely 8 milliméterrel csökkentette a hasmagasságot, azonban ezzel együtt is remek terepjáró képességeket ígér a Range Rover SV Coupe a zárható hátsó differenciálművel és Terrain Response 2 rendszerrel. A felnik választéka 21 colosról indul és akár 23-as kerekeken is gördülhet a kétajtós Range Rover. A motortérben a csúcsmotor található, tehát a kompresszorral megtámogatott 5 literes, V8-as, melynek 565 lóereje és 700 Nm maximális nyomatéka szépen mutató számok. Álló helyzetből 100-as tempóra 5,3 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 265 km/óránál korlátozott.

Természetesen a beltér is fényűző, minden apró zugot csúcsminőségű bőr borít a négyszemélyes kabinban, ahol akár olyan különleges színösszeállítást is választhatnak a tulajdonosok, melyben az első és hátsó ülések eltérően kárpitozottak. Fejedelmi kényelmet ígérnek az elöl 20, hátul 10 irányban állítható, fűthető és szellőztethető fotelek. A műszerfalon csak elvétve találhatóak gombok, a fedélzeti rendszert a Touch Pro Duón keresztül lehet kezelni, mely 10 és 12 colos kijelzőkkel kezelhető, persze érintéssel. A Range Rover SV Coupe nagyjából 77 millió forintnak megfelelő összegről indul.