Nem tud olyan förmedvényt kitolni magából az autóipar, ami valahol, valakinek ne volna a kedvére való. Már csak azért sem csodálkozhatunk a speedster-hangulatú Rolls-Royce Dawn átalakításon – pláne, hogy az autó a legkevésbé sem rusnya, legfeljebb szokni kell egy kicsit.

A Dawn Aero Cowling valójában nem is autó, csupán egy tartozékcsomag, amivel a komfortos négyszemélyes luxuskabriót lényegre törő sportautóvá varázsolhatjuk.

A vászontető felhúzott állapotában nem mutat különbséget a kabrióhoz képest, ám a tetőt lenyitva megváltoznak az arányok: hatalmas, a hátsó üléseket is elfedő fedél borul az összecsomagolt vászon fölé, rajta a speedster műfajában elmaradhatatlan dupla púppal. Ezek a púpok természetesen jól kiszámított aerodinamikai funkcióval bírnak: csökkentik a légörvényeket, így huzat- és zajmentesen utazhat a sofőr és egy főre redukált kísérete.

És ha már púp, legyen is benne valami: a szénszálas kompozitból és alumíniumból készült dudorok tetejét felnyitva bőrrel bevont rekeszecskék tűnnek fel, amiben elfér ez-az.

Speedsterré változik a Rolls-Royce Dawn 2

Ennyi az egész: egyszerű, de nagyszerű ötlet, amivel világszerte nyilván jó pár potenciális vevőt tudnak a maguk oldalára fordítani – és ha úgy hozza az élet, hogy el kell adni az autót, alighanem nyom nélkül eltávolítható a morcosító csomag.