A Škoda hagyományai szerint az egykori cégalapítók, Václav Laurin és Václav Klement nevét viseli a Kodiaq szabadidőjármű leggazdagabban felszerelt kivitele.

A Genfi Autószalonon debütáló modell krómozott hűtőmaszkot, LED-es fényszórókat, 19 colos Sirius alufelniket és módosított hátsó lökhárítót kap. A kerékívekre felírták, hogy ‘Laurin & Klement’.

Óriás luxusautóval erősít a Škoda 1
Óriás luxusautóval erősít a Škoda 2

Óriás luxusautóval erősít a Škoda

Óriás luxusautóval erősít a Škoda

Óriás luxusautóval erősít a Škoda 6
Óriás luxusautóval erősít a Škoda 7
Óriás luxusautóval erősít a Škoda 8
Fotó megosztása:

Az utastérben zongoralakk felületek és bőrkárpitozás kényeztet, a kormány háromküllős, fekete bőrözése opcióként bézsre cserélhető. Alapáras még a motoros-memóriás vezetőülés, a feliratozott küszöbburkolat, az alupedálok, az elektrokróm visszapillantó, a környezeti megvilágítás.

Mindez persze fontos, de nagyobb a jelentősége annak, hogy azt L&K modell apropóján megújul a nagy szabadidőjármű motorkínálata. Újdonság a 1,5 literes TSI  benzinmotor 150 lóerővel, míg a 2.0 TSI teljesítménye az eddigi 180 helyett 190 LE. Mindkettő részecskeszűrőt kapott.

Óriás luxusautóval erősít a Škoda 9

Szintén újdonság a 7 fokozatú DGS váltó, amit a benzinmotorokhoz, valamint a 150 lovas 2.0 TDI-hez kínálnak. Utóbbi motor 190 lóerős verziója a kínálat utolsó tagja. Mindkét 190 lovas motorhoz alapáras az összkerékhajtás, a 150-esekhez feláras, és ha már megrendeltük, kérhetünk hozzá adaptív lengéscsillapítást is.