A Genfi Autószalonon mutatja be legújabb tanulmányát a Škoda. A Vision X kívülről a régi receptet követi, belül azonban új távlatokat térképez fel.

A Kodiaq és a Karoq után színre lépő kis crossover a SUV-B szegmensben, azaz a városi szabadidőjárművek között próbál szerencsét. A Volkswagen T-Roc  és a SEAT Arona féltestvére kontrasztos zöld-fehér fényezéssel, masszív küszöbökkel, kackiás lökhárítókkal és 20 colos óriásfelnikkel lép színre – a szériaverzió, amelynek premierjéről még nem szólt a cég, ám vélhetően legfeljebb egy évet kell rá várnunk, minden bizonnyal kisebb kerekeket kap majd, de a többi részlet stimmelhet.

Terepjárót épít a Fabiából a Škoda 1
Terepjárót épít a Fabiából a Škoda 2

Terepjárót épít a Fabiából a Škoda

Terepjárót épít a Fabiából a Škoda

Terepjárót épít a Fabiából a Škoda 6
Terepjárót épít a Fabiából a Škoda 7
Terepjárót épít a Fabiából a Škoda 8
Fotó megosztása:

Az utastér az ígéretek szerint teljesen új irányt jelöl ki: széles műszerfalán különálló érintőképernyő meredezik, a megvilágított kezelőszerveket kristályüvegből faragták ki – ez megint csak nehezen volna megvalósítható, legalábbis megfizethető formában.

A Vision X kapcsán fontosnak tartotta elmondani a Škoda, hogy 2025-re konnektoros hibrid és tisztán elektromos járműveket is kínál majd, sőt, ezek teszik ki modellmixe egynegyedét – talán ez az autó lesz az első, amelyből akkumulátoros verzió készül.

Terepjárót épít a Fabiából a Škoda 9

Škoda Vision X