A mesterséges intelligencia révén a Goodyear koncepcióabroncsa „agyat” kap. Bionikus felületével és alakváltó mintázatával az Eagle 360 Urban képes arra, hogy a gyakorlatba átültesse az ismereteket.

A gumiabroncs szuperelasztikus polimerből készült bionikus felülete az emberi bőrhöz hasonlóan rugalmas: nyúlik és összehúzódik. A külső réteg alatt olyan erős habszerű anyag húzódik, amely a jármű ránehezedő súlya ellenére is rugalmas marad. E rugalmasságnak köszönhetően a gumiabroncs felszíne alatti, elektromos hatásra formájukat megváltoztató, az emberi izomzathoz hasonló működtető egységek átformálják a gumiabroncs futófelületének mintázatát alkotó egyedi szekciókat, nedves útviszonyok között „gödröcskéket” képezve, száraz körülmények között pedig kisimítva az abroncs felületét.

A gumiabroncs a jármű „idegrendszere”, valamint a „dolgok internete” (IoT) összekapcsolt világának részét képezi majd. Ily módon gyorsan alkalmazkodhat a változó körülményekhez, valamint a flották és felhasználóik igényeihez.

Majd egyszer.