Akár egyetlen példányban készülő bemutatóautó is lehetne, de a Bentley állítólag gyártani fogja – igaz, erősen limitált számban –azt a Bentaygát, amely az alapmodellnél is extravagánsabb és látványosabb – és persze létezésének egyetlen célja, hogy felhívja a vevők figyelmét a Mulliner gyári egyediesítő műhely létezésére és képességeire.

Az autó nem vacakolt a dízelmotorral: a 6.0 W12-es verzió 900 Nm nyomatéka 4,1 mp alatt repíti százra, a 608 LE teljesítmény 301 km/óra végsebességet tesz elérhetővé.

 

Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 1
Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 2

Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten

Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten

Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 9
Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 10
Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 11
Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 12
Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 13
Bentley Bentayga Mulliner: luxusterepjáró a négyzeten 14
Fotó megosztása:

Az idén tavasztól megrendelhető Mulliner kivitelnek ez azonban csak alapvetése, nem a fénypontja.

Kezdjük ott, hogy a műszerfal utas előtti felületét egy hegységláncot ábrázoló intarzia borítja. A kézzel készített mestermű nem az egyetlen látványosság a fedélzeten: míg például elöl sötét bőr borítja az üléseket, hátul krémszínű kárpitozást kaptak a fotelek. Hét további kombináció is elképzelhető. Ahogy belül, kívül és kéttónusú a fényezés: ez egyébként áprilistól minden Bentaygához megrendelhető.

Egyedi szolgáltatás még az új Mulliner palackhűtő, amely nem csak megvilágított hűtőszekrényből áll, hanem exkluzív gyártású pezsgőspoharak is tartoznak hozzá.

2-Bentayga Mulliner - The ultimate luxury SUV[2]

Ahol nincs intarzia, ott sem mezei fa borítja a felületeket: feketéből sötétbarnába hajlik át a betét tónusa.

Az autó audiorendszerét ez esetben is a Naim szállítja, 21 csatornás erősítővel, 1950 watt teljesítménnyel, 20 hangszóróval.

A komfortot távvezérelhető, állóhelyzeti klímarendszer (fűtés és hűtés) fokozza.

A vezetőtámogató rendszerek mellett 48 voltos elektronikus aktív oldaldőlés-szabályozást is kapott a kocsi. Egészen másfajta igények kielégítésére szolgál az opciós piknikkosár.

A Breitling Mulliner Tourbillon órája itt is megrendelhető, tömör fehér-, rózsa- vagy sárga arany tokkal, gyöngyház vagy ébenfa óralappal, amelybe nyolc gyémántot ültetnek bele.

1-Bentayga Mulliner - The ultimate luxury SUV[3]