Erősen kupés formavilággal, fejlett kapcsolódási technológiákkal és összkerékhajtással megy elébe az ügyfelek kívánságainak a Mitsubishi.

Jellegzetes stíluselemeivel nem okoz meglepetést az Eclipse Cross, a friss szabadidőjármű jól illeszkedik a márka új arculatához. Az ék alakú karosszéria a genfi szalonon vadonatúj piros fényezéssel jelenik meg, de természetesen más tónusok is rendelhetők lesznek, amikor Európán már idén ősszel, 2018-tól Angliában és a többi földrészen is megkezdi az autó forgalmazását a Mitsubishi.

Az utastérben fekete-ezüst színvilággal, méretes érintőképernyővel,központi érintésérzékeny kezelőfelülettel  és head-up kijelzővel találkozunk. A hátsó ülések nem csak osztva dönthetőek, de hosszirányban tologathatók, és dőlésszögük is variálható.

Az összkerékhajtást perdületi  nyomaték szabályozás (magyarul a hátsó kerekek szelektív , oldalankénti fékezése) egészíti ki.

A Mitsubishi ügyelt a karosszéria merevségére: elöl rugótorony-kitámasztása, hátul szerkezeti ragasztók bőséges alkalmazása teszi különösen szilárddá a vázat.

2-Mitsubishi_Eclipse_Cross_4

Motorból kettő rendelhető: az új, 1,5 literes közvetlen befecskendezéses benzines turbómotor szintén ú CVT váltóval rendelhető, míg a 2,2 literes dízel új fejlesztésű nyolcfokozatú automatát kap. Kéziváltót nem említ a gyári közlemény, de bizonyosan mindkét motorhoz kérhető.