Vadonatúj arculattal, merész orrkialakítással és friss koncepcióval támad a Volkswagen Arteon, a Passat fölé besorolt négyajtós Gran Turismo.

Egyelőre nem sokat tudunk az autóról: egy ceruzarajz meg két számítógépes részletkép alapján kellene tudnunk meghatározni, mi is akar lenni az Arteon. Egyértelműen nem a Phaeton utódja: kisebb és sportosabb az egykori luxusbatárnál. Viszont hiába középkategóriás, deklaráltan kiváló minőségű áru lesz, ha úgy tetszik, a Passat kevésbé praktikus (bár rengeteg férőhelyet és jó variálhatóságot ígérnek), de annál fényűzőbb alternatívája.

1-DB2016AU01055_large

A vadonatúj homlokzat LED fényszórókkal, krómozott rácsozattal és egyedi esésű motorházfedéllel teremt a márkától szokatlan karaktert, a hátsó szakaszt ábrázoló képen pedig jól látszik, hogy izmos, hangsúlyos vállakat kap a kocsi – több szempontból is az Audi A5 Sportback házon belüli konkurensének tűnik az Arteon.

A Volkswagen a legújabb generációs vezetőtámogató rendszereket ígéri az Arteonba, köztük „izgalmas, rendszerint csak luxusautókban megtalálható funkciókat” – ez az a mondat, ami nélkül ma már városi kisautót sem illik piacra dobni, de március elején majd meglátjuk, milyen tények rejlenek a szavak mögött.

Der neue Volkswagen Arteon