A Kahn Design előszeretettel építi át luxusautóvá ügyfelei sarasabb körülmények közé született Land Roverjeit. Tavaly ilyenkor a vezess.hu is beszámolt azon merész ötletéről, hogy egy böszme V8-ast építsen be a Defender megnyújtott orrába.
Akkor azt hittünk, ezzel lezárta a bizarr kalandot, ám most kiderült, a legkevésbé sem: a hosszú orrú izom-Defi csak ugródeszka volt a mostani, igazán eszement alkotáshoz.
A dallamos, Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept néven futó szörny a 110-es, közepes tengelytávú Defenderre épül, és nem nehéz kitalálni, kiknek szánja alkotója: a ‘Repülő vadász’ a Mercedes G 63 AMG 6×6 babérjait készül megnyirbálni.
Hogy sikerül-e, kétséges: egyrészt Afzal Kahn mégsem egy AMG, neve leginkább a brit szigeteken jelent garanciát a minőségre, másrészt az angol autó és a Chevy Corvette 6.2 V8-as motorjának a párosítása nem hangzik olyan harmonikusnak, mint a kvázi gyári munkának tekinthető német monstrum.
Mindenesetre az óriási Defender műszakilag igényes darab: a 6,2 literes V8-as motor mintegy 435 lóerőt ad le; nyomatéka felezővel, zárható differenciálművekkel felszerelt hajtásláncon át jut el a kerekekhez. Az 1,2 méterrel megnyújtott autó (ebből 40 cm jut a nagyobb motortérre) átdolgozott futóművet és fékeket kapott, de akár masszív terepfutóművel is szerelhető, sőt, páncélozott kivitelben is készülhet.
A 15 centivel kiszélesített autót kombi és pickup kivitelben is piacra szeretné dobni alkotója. Az ár egyelőre nem ismert; arról és a várhatóan rendkívül igényes belsőről a jövő héten már lehetnek információink.