Jó ideje elárulta már a Honda (már 2013-ban kiadtak kémfotókat), hogy idén érkezik az új Civic Type R. Közben számos részletet elcsepegtettek az információkért esdeklő rajongóknak, persze csak annyit, hogy megmaradjon az érdeklődés. Az új sportmodell jövő héten, a Genfi Autószalonon tartja világpremierjét, de már most megnézheted, mert kiszivárgott néhány kép róla.

Ez az új Honda Civic Type R 1
Ez az új Honda Civic Type R 2

Ez az új Honda Civic Type R

Ez az új Honda Civic Type R

Ez az új Honda Civic Type R 7
Ez az új Honda Civic Type R 8
Ez az új Honda Civic Type R 9
Ez az új Honda Civic Type R 10
Fotó megosztása:
Ez az új Honda Civic Type R 11 Miért várt ennyit a Honda a bemutatásra? Szinte bizonyos, hogy az F1-projekt miatt. Talán nem véletlen, hogy akkor mutatja be új sportmodelljeit, az NSX-et és Civic Type R-t a japán gyár, amikor visszatér a sorozatba. Így pedig volt elég idejük, hogy tökéletesre csiszolják autóikat, amelyeknek elődei igazi rajongótábort építettek.

Az új Civic Type R a korábbiakhoz hasonlóan pörgős benzinmotort kap, de, hogy lépést tudjon tartani a konkurenciával, a japánok is kénytelenek voltak turbót kapcsolni a 2,0 literes blokkhoz. 7000-es fordulatszámot és 280 lóerőnél nagyobb teljesítményt ígérnek.

Ez az új Honda Civic Type R 12 A kiszivárgott képek azt is elárulják, hogy komoly fékrendszert kap a leggyorsabb Civic, és a karosszériája is versenyautós lesz. Hatékony orrspoiler, masszív hátsó szárny, bitang diffúzor, 19 colos kerekek és négy öblös kipufogóvég hívja harcara a tüzes kompaktmodelleket. Olyan ellenfelekkel számolhat a Honda mint a VW Golf R, Renault Megane RS, Ford Focus RS, Opel Astra OPC.

Nem lepődünk meg, ha Jenson Button vagy Fernando Alonso is feltűnik az autó svájci leleplezésén. A Vezess.hu ott lesz.