A klasszikus Mercedes-Benz 600 Pullman szedán ötvenedik évfordulóján mutatja be legújabb hiperlimuzinját a Mercedes-Maybach. A Pullman szériaautótól nem elvárható szintű kényeztetést biztosít.
Mercedes Maybach Pullman – pontosan egy ilyen arisztokratikus név dukál ehhez a 6,5 méteres autóhoz. A hatalmas szedán hivatalosan márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be, de néhány előzetes információt már most nyilvánosságra hozott a cég.
Nem ép észnek való luxus 1
Nem ép észnek való luxus 2

Nem ép észnek való luxus

Nem ép észnek való luxus

Nem ép észnek való luxus 6
Nem ép észnek való luxus 7
Nem ép észnek való luxus 8
Fotó megosztása:
Nem ép észnek való luxus 9
A Pullman a maga 6499 mm hosszával pontosan 1053 milliméterrel nagyobb az alapkivitelű Maybachnál, ami egyébként eleve hosszabb, mint a nyújtott tengelytávú S-osztály. A tengelytáv felfoghatatlan 4418 mm, a bőséges fejtérről pedig az S-osztályhoz képest bő 10 centiméterrel megnövelt karosszériamagasság gondoskodik – a sima Maybachban 6 centivel közelebb van a tetőlemez az utasok fejéhez, mint a Pullmanban.
A hatalmas tengelytávot nem pazarolták el két hátsó utasra: a gombnyomásra elsötétedő üvegfallal leválaszható hátsó traktusban 2+2 ülést helyeztek el, bár a plusz 2 ülés is kényelmesebbnek tűnik az autóiparban megszokott ülőalkalmatosságoknál. A menetirány szerint álló ülések minden eleme külön-külön állítható, a dőlésszög a szundikálásra alkalmas 43,5 foktól a munkavégzést támogató 19 fokig terjedhet. Az üléshez lábszártámasz is tartozik, a fejtámaszhoz külön párna jár. Ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá, a plusz két ülés egyébként elhagyható.
Nem ép észnek való luxus 10
A Pullman egyetlen motorja a 6.0 V12-es biturbo erőforrás, 530 lóerővel és 830 Nm nyomatékkal
A gazdagon felszerelt autó 2016 elejétől kapható világszerte, az árak valahol félmillió eurónál (150 millió Ft) kezdődnek majd.