Elvileg itt lenne az ideje, hogy a Toyota új modellt mutasson be a középkategóriában, egyelőre azonban marad a mostani Avensis. 2009-ben érkezett a Toyota Avensis harmadik generációja, amely 2012-ben már átesett egy frissítésen, és most a nyugdíjazás helyett újra kés alá küldte a modellt a japán gyár.

A március elején, a Genfi Autószalonon bemutatkozó modellről egyelőre szűkszavúan nyilatkozott a Toyota. Új lámpák, új motorháztető, átrajzolt lökhárítók mutatják fiatalabbnak a modellt, amelynek utastere is átesett a szépítőkúrán.

Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis 1
Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis 2

Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis

Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis

Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis 5
Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis 6
Fotó megosztása:
Búcsú előtt frissül a Toyota Avensis 7 Az áthangolt futómű mellett elsősorban az új motorokról szól majd a technikai ráncfelvarrás. Várhatóan megjelenik a Versóban már használt, a BMW-től származó 1,6-os dízelmotor, miközben az eddig szereplő (1,8 benzin, 2,0 és 2,2 dízel) motorok továbbfejlesztéssel teljesítik az Euro6-os emissziós normát.

A pletykák szerint a Toyota már nem fejleszt közvetlen utódot az Avensis számára, a modell 2018-ban eltűnhet. Az Európában gyártott modell helyét egy globális modell veheti majd át, amely elsősorban a hibrid technikára épít majd.

További részletek két hét múlva. Addig is nézzétek meg az új Toyota Avensis képeit.