A tőle megszokott módon, ezernyi szín- és tartozék-opcióval lép színre az Opel Adam új modellvariánsa, de ezúttal van fontosabb a szénszál-hatású tükörháznál, a pirosra festett féknyergeknél, a színes bőrkárpitozásnál, de még az Android- és iOS-integrációnál is: a divatos kisautó mostantól csúnyán odapörkölhet azoknak, akik nem veszik őt komolyan. 

1,4 literes tubómotorja 150 lóerőt és 220 Nm nyomatékot mozgósít. A kifejezetten csak az Adam S-hez kifejlesztett blokk kétoldali változó szelepvezérlést, a leömlővel egybe épített turbófeltöltőt és egy sor modern tömegcsökkentő megoldást vonultat fel, az eredmény pedig nem marad el: az autó végsebessége eléri a 220 km/órát.
 
Eszelős apróság 2
Ekkora tempóhoz külön futómű dukál: az Opel mérnökei áthangolták a felfüggesztést, a fékeket OPC-darabokra cserélték, a kerekek 18 colosak. 
Az Opel Adam S egyelőre prototípus, de annak nagyon előrehaladott: anélkül, hogy konkrét információnk volna erre nézve, biztosra vesszük, hogy ősszel, Párizsban már a szériagyártású modellel találkozhatunk.