Tavaly kollégánknak volt szerencséje kipróbálni 2013 legjobban várt sportautóját, az Alfa Romeo 4C-t a FIAT saját tesztközpontjában Baloccóban, most pedig az autó “tető nélküli” koncepciójáról rántották le a leplet Genfben. 
Jövőre jön az Alfa nyitott üstököse 3
A 4C Spider nevet kapta a nyitott tetős változat (porschés körökben ezt Targának nevezik), aminek a motorháza alatt ugyanaz a technika dolgozik mint az alapmodellben: az 1750 köbcentis, 240 lóerős közvetlen befecskendezéses, turbóval lélegeztetett négyhengeres motor. A váltó is maradt az Alfa TCT száraz duplakuplungos automatája, ami kormányról kapcsolható és rajtprogrammal ellátott. 
Jövőre jön az Alfa nyitott üstököse 4
Az A oszlop, valamint az eltávolítható tető nagyobb része szénszálas anyagból készült, csakúgy mint az utascella, az első fényszórókból pedig kihagyták a nappali LED-fényt. A kipufogókat egymás mellé költöztették, a csomagtartón pedig két nagy légbeömlőt hasítottak. A súlya 1000 kilogramm alatt maradt (a zárt verzió 895 kg), bár pontosan nem árulták el, mennyi. 
Jövőre jön az Alfa nyitott üstököse 5
A szériaváltozat – az Alfa közleménye szerint – pontosan úgy fog kinézni, mint amit a képeken is láthatunk, és 2015-ben kerül a szalonokba. Az alap 4C listaára 16 millió forint fölött van, kíváncsian várjuk a Spider árcédulájára felkerülő összeget. 

További képeket találtok, genfi híreinket pedig ITT!