A Citroën február elején mutatta be annak a C4 Cactus tanulmánynak a sorozatgyártású kivitelét, amely hosszú éveken át érlelődött a franciák ötletkamráiban, és végül sűrített levegős hibrid hajtásláncától eltekintve minden részletét sikerült átmentenie a szériamodellbe.

Most viszont, hogy a Cactus tanulmány-története lezárult, gyorsan egy új fejezetet nyitottak a franciák: a C4 Cactus Aventure az expedíciós járművek vizuális és fukcionális jegyeit hordozza magán. 
A megemelt hasmagasság és a szélesebb kerékívek vaskos, ballonos abroncsok felszerelését tették lehetővé, elöl-hátul párnázott gallytörő rács feszít, a tetőre illesztett, masszív fémkeretre pedig kiegészítő fényszórókkal felszerelt tetőcsomagtartó került. A képet fehér-sárga terepszínű fényezés, illetve matricázás teszi teljessé. 
Mint emlékezetes, a Citroën C4 Cactus megfizethető, ötletes modellként próbál helyet szorítani magának a márka kínálatában, egy sor térvarázsló, tömegcsökkentő, de főleg kedélyjavító megoldás teszi izgalmassá. A részleteket itt elolvashatod.