Voltaképpen nem több egy egyszerű modellváltozatnál, mégis örvendetes látni, hogy az Audi nem váratja ügyfeleit, és a győri üzem kapacitását kihasználva már idén megkezdi a vászontetős S3 forgalmazását. 

A sportos kabrió értelemszerűen ugyanazt a hajtásláncot kapja, mint ferdehátú rokonai: négyhengeres, kétliteres TFSI turbómotor közvetlen befecskendezéssel, 300 lóerő teljesítménnyel, 380 Nm maximális forgatónyomatékkal, quattro összkerékhajtással. A hatfokozatú S-Tronic sebességváltóval szerelt hajtáslánc a ferdehátúnál (4,8 mp) érezhetően lassabban, 5,4 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára az autót, a végsebességet elektronika korlátozza 250 km/órára. Az autó átlagfogyasztása 7,1 liter 100 kilométeren. 
Az 1620 kg tömegű (ferdehátú S3: 1395 kg) , nyitott sportkocsi 25 mm-rel ül közelebb az aszfalthoz, lökhárítói mélyebbre nyúlnak, visszapillantó tükrei alumínium hatású borítást kaptak, míg a szélvédőoszlop a szokásos krómozott kivitel. A háromféle árnyalatban rendelhető vászontető 18 másodperc alatt nyitható, illetve zárható, működtetése akár 50 km/óra sebességig lehetséges. 
Győri édes: Audi S3 Cabriolet 2
A kabrió alapját adó Audi A3 limuzin 425 literes csomagtartójából itt 285 liter marad, amiből kabrió üzemmódban további 40 litert vesz el a lenyitott tetőszerkezet. 
A beltérben a megszokott extrák várnak, finom bőr vagy Alcantara ülések, sportos vagy nagyon sportos kivitelben. 
A fékeket a megnövelt teljesítményre méretezték, a 340 mm-es első tárcsa alapfelszerelés, a piros féknyereg azonban már extra. Az Audi S3 Cabriolet márciusban lép színre, a kibővített kapacitású győri üzemben készülő modell forgalmazása még a nyáron megkezdődik. 
Győri édes: Audi S3 Cabriolet 3