A legjobb forrásból, a hagyományaiból építkezik, újul meg, ébred fel Csipkerózsika-álmából a holland Spyker. A Genfi Autószalonon kiállított B6 Venator Concept elegáns, érezhetően visszanyúl az olyan régi, klasszikus modellekhez, mint a HP 60, sőt a cég első világháborús vadászgépeit is felidézi az autó. Pl. a nevével, hisz a Venator azt jelenti, vadász. De ha a hátsó lámpák kialakítását vesszük, azok is szándékoltan hasonlítanak a sugárhajtóműre. Utánégetésfunkció viszont még nincs.
Modernitás és hagyomány valcere érhető tetten a tényleg lenyűgöző formájú hűtőrácson, és orr-részen, illetve a far is jól sikerültnek mondható. A 19 colos kerekek is egyszerre dögösek és visszafogottan elegánsak. A részletek szépen kidolgozottak, elnézné őket az ember napestig, az egész pedig harmonikus, nem hivalkodó, nem erőlködik veszetten, hogy minden tekintetet meghódítson, de azok mégis rajta landolnak. 
A belső ellenben mint egy túlszoláriumozott újgazdag szaniternagykeres, hivalkodó, főleg a krómozott fém és narancsos hússzín bőr keveréke. Pont mint, amilyen mindig is volt a Spyker. Itt a pilótafülkét imitáló dizájn szerintem félresiklott. A hatfokozatú automata váltó karja a repülőgép botkormányára akar hasonlítani, de inkább egy balatoni jacht alkatrészének tűnik. Ezért is jobb birtokolni egy B6-ot,mert akkor bentről nézünk kifelé, nem fordítva. 
Az Venator  motorja V6-os, teljesítménye 375 lóerő, aminél hallottunk már többet is, igaz, az autó mindösszesen 1400 kg. Az alumínium vázra szénszálas elemekből épül fel a kasztni. Az autó ára 28-30 millió forint körül lesz. 2014-re tervezi a sorozatgyártást a Spyker, feltéve persze, hogy ráharapnak elég sokan a tanulmányra.