A legjobb forrásból, a hagyományaiból építkezik, újul meg, ébred fel Csipkerózsika-álmából a holland Spyker. A Genfi Autószalonon kiállított B6 Venator Concept elegáns, érezhetően visszanyúl az olyan régi, klasszikus modellekhez, mint a HP 60, sőt a cég első világháborús vadászgépeit is felidézi az autó. Pl. a nevével, hisz a Venator azt jelenti, vadász. De ha a hátsó lámpák kialakítását vesszük, azok is szándékoltan hasonlítanak a sugárhajtóműre. Utánégetésfunkció viszont még nincs.
Az új Spyker egy országúti vadászgép 2

Modernitás és hagyomány valcere érhető tetten a tényleg lenyűgöző formájú hűtőrácson, és orr-részen, illetve a far is jól sikerültnek mondható. A 19 colos kerekek is egyszerre dögösek és visszafogottan elegánsak. A részletek szépen kidolgozottak, elnézné őket az ember napestig, az egész pedig harmonikus, nem hivalkodó, nem erőlködik veszetten, hogy minden tekintetet meghódítson, de azok mégis rajta landolnak. 
Az új Spyker egy országúti vadászgép 3
A belső ellenben mint egy túlszoláriumozott újgazdag szaniternagykeres, hivalkodó, főleg a krómozott fém és narancsos hússzín bőr keveréke. Pont mint, amilyen mindig is volt a Spyker. Itt a pilótafülkét imitáló dizájn szerintem félresiklott. A hatfokozatú automata váltó karja a repülőgép botkormányára akar hasonlítani, de inkább egy balatoni jacht alkatrészének tűnik. Ezért is jobb birtokolni egy B6-ot,mert akkor bentről nézünk kifelé, nem fordítva. 
Az új Spyker egy országúti vadászgép 4
Az Venator  motorja V6-os, teljesítménye 375 lóerő, aminél hallottunk már többet is, igaz, az autó mindösszesen 1400 kg. Az alumínium vázra szénszálas elemekből épül fel a kasztni. Az autó ára 28-30 millió forint körül lesz. 2014-re tervezi a sorozatgyártást a Spyker, feltéve persze, hogy ráharapnak elég sokan a tanulmányra.