Hagyományos, mechanikus összkerékhajtása a Subaru egyik fő ütőkártyája, a jövő kedvéért azonban ezt is feláldozza a márka: a Viziv tanulmány hátsó kerekeit oldalanként egy-egy villanymotor hajtja. Nem átlagos azonban ez a hajtás: ívmenetben például automatikusan megnöveli a hátsó tengelyre juttatott nyomatékot a vezérlés, kis sebességű kanyarodásnál pedig csak a külső kerék kap hajtást, így kisebb íven fordul az autó.

Dízel hibrid Subaru SUV 1
Dízel hibrid Subaru SUV 2

Dízel hibrid Subaru SUV

Dízel hibrid Subaru SUV

Dízel hibrid Subaru SUV 17
Dízel hibrid Subaru SUV 18
Dízel hibrid Subaru SUV 19
Dízel hibrid Subaru SUV 20
Dízel hibrid Subaru SUV 21
Dízel hibrid Subaru SUV 22
Dízel hibrid Subaru SUV 23
Dízel hibrid Subaru SUV 24
Dízel hibrid Subaru SUV 25
Dízel hibrid Subaru SUV 26
Minden, jövőre vonatkozó elképzelését belesűrítette a Viziv tanulmányba a Subaru. Környezetbarát hajtáslánc, új vezetőtámogató rendszerek, új formanyelv...
Dízel hibrid Subaru SUV 28
Dízel hibrid Subaru SUV 29
Dízel hibrid Subaru SUV 30
Fotó megosztása:
Dízel hibrid Subaru SUV 31 A hibrid hajtáslánc alapját a márka bevált kétliteres dízel boxerje adja; ehhez összesen három (elöl egy, hátul kettő) villanymotor csatlakozik; az erőátvitelről CVT váltó gondoskodik. Elinduláskor kizárólag a három villanymotor üzemel, de a lítium-ion akkumulátorok meddig képesek önállóan mozgatni az autót, arról nincsenek információk.

A Subaru bevált teljesítmény-szabályozó SI-DRIVE rendszerének módosított változata is megjelenik a képletben: az optimalizált üzemmód mellett környezetbarát és sportos beállítás áll a vezető rendelkezésére. A vezérlés egy előre tekintő sztereó kamera adatait is figyelembe veszi: az EyeSight rendszer az autóra váró domborzati és útviszonyokat figyelembe véve dönt a hajtás különböző komponenseinek igénybe vételéről.

A 4,32 méter hosszú, 1,9 m széles, 1,51 méter magas autó utastere a hiányzó B-oszlopnak köszönhetően egyszerűen megközelíthető; a kardántengely hiánya sík padlót és kiváló lábhelyet biztosít a vezetőnek és három utasának, akik egytől egyig saját kijelzőrendszert kapnak.