Elegáns alternatívát kapnak a tehetős német családosok, akik eddig BMW 5, Audi A6, Mercedes E-osztály kombi változataiból válogattak. A Jaguar is beszáll a versenybe, elkészült a XF kombi kivitele.


Az autóról már tavaly láttunk kémfotókat, most azonban kiszivárogtak az autó álcázatlan képei is. A prospektusból származó képekből egyértelmű, hogy a tervezők igyekeztek a szedán formavilágát megőrizni a kombi számára is – megmaradt az elegáns vonalvezetés. A B oszlopig azonos a két autó, hátul van csak különbség.

A Sportbrake néven érkező modell használhatóságát a lehajtható hátsó üléstámla javítja, illetve a hátsó ajtója nemcsak egyben, hanem csak az üvegrésznél külön is nyitható lesz az apróbb dolgok behelyezéséhez. A csomagtartó padlója dupla kialakítású lesz.

A motorok megegyeznek majd az XF-ben jelenleg is szereplőkkel, így 2,2-es négyhengeres dízelmotor mellett a V6-os dízel és a V8-as benzines motorok is elérhetők a kombiban. Újdonságként feltűnhet a négykerék-hajtás az XF Sportbrake-ben, bár nem a gyártás első éviben.

Az új Jaguar XF Sportbrake hivatalosan a jövő hónapban a Genfi Autószalonon mutatkozik be, forgalmazása pedig 2012 második felében indulhat