Kész a Chevrolet Cruze legpraktikusabb karosszériaváltozata. A szedán és az ötajtós után itt a kombi kivitel. A legnépszerűbb Chevrolet-modell világpremierjére a március elejei 82. Genfi Autószalonon kerül sor.

A 4675 milliméteres kombi kissé hosszabb a ferdehátúnál (4510 mm) és a szedánnál (4597 mm). Az ablakvonalig mérve 500 literes poggyásztere csaknem 1,500 literesre nő, ha lehajtott hátsó ülésekkel tetőig pakolják az autót.

Emellett 2012-re egy sor külső és belső dizájnváltozást vezetnek be valamennyi Cruze-modellen. Ilyen az átformált hűtőmaszk, a módosított fényszóró és ködlámpa, a többféle új kerék, illetve a szebb középkonzol és az üléskárpitok nagyobb választéka. Újdonság a kulcs nélküli ajtónyitás és motorindítás.

A vadonatúj Chevrolet szórakoztató-tájékoztató rendszer, a MyLink 2012 nyarán jelenik meg a magasabb felszereltségi szintű Cruze-modellekben és a Chevrolet Aveóban. Ez az okostelefonok képességeit viszi be az autóba, tartalmát héthüvelykes (18 cm), nagy felbontású, színes érintőképernyőn jeleníti meg. A telefon csatlakoztatása után innen kezelhető a személyes lejátszási lista, a fotóalbum, a telefonkönyv, a videó- és egyéb médiatár, valamint sok egyéb média és adat, például a navigációs alkalmazás.

Az új karosszériaváltozattal párhuzamosan új és tökéletesített motorok jelennek meg 2012 nyarától a Cruze teljes választékban. Az eddigi 1,6-os és 1,8-as benzines mellett egy új 1,4-es benzines turbómotor, egy új 1,7 literes dízel és egy tökéletesített 2,0 literes dízel teszi teljessé a sorozatot. Az 1,4-es benzineshez, az 1,7-es és a 2,0 literes dízelhez standard a start-stop rendszer.