A Toyota kifejezetten az európai piacra fejlesztette az Auris alapjaira épülő új hibridjét, amelyet Angliában szerelnek össze. Így az Auris HSD lesz az első európai gyártású hibrid modell, a gyár szerint mindössze 3,8 literes átlagfogyasztással.

3,8 liter százon

3,8 liter százon

3,8 liter százon


Az 1,8 literes benzin- és 60 kW-os villanymotorra épülő, hibrid hajtású Aurist kétféle változatban lehet majd megvásárolni, 89, illetve 93 gramm/kilométeres CO2-emisszióval. A briteknél júliustól kapható az új, csendes, takarékos és környezetkímélő Auris, nálunk várhatóan augusztus, szeptember környékén érkeznek meg az első darabok.

De nemcsak ez az egyetlen újdonság van a Toyota környezetbarát részlegén, hanem itt a Plug in Hybrid Prius is. A konnektorból is tölthető járgány az otthoni elektromos hálózatról is mindössze másfél óra alatt újratölthető.

Mezei 230-as csatlakozóról tölthető

Mezei 230-as csatlakozóról tölthető

Mezei 230-as csatlakozóról tölthető


A lítiumionos akkumulátornak köszönhetően tisztán elektromos üzemmódban is képes elérni a 100 km/órás sebességet, és jóval messzebbre – nagyjából 20 km-re – is jut, tisztán villanymotorjai által hajtva. Így a Prius Plug-in Hybrid CO2-kibocsátása 60 g/km alatt marad, és a többi full hibrid modellhez hasonlóan jóval alacsonyabb a koromrészecske- és NOx-kibocsátása is.