Genfben mutatta be új kisautóját az Audi. Az A1 sorozatgyártású változatai mellett egy tanulmányautó is helyet kapott, sőt az volt a központban. Az A1 e-tron a korábban bemutatott e-tron modellekhez hasonlóan villanyautó, de egészen más.

Most debütált az A1 sorozat

Most debütált az A1 sorozat

Most debütált az A1 sorozat


Míg azokban csak villanymotorokat alkalmaztak, itt benzinest is találunk. A jelenleg sorozatgyártásban csak a Mazda Rx-8-ban használt Wankel rendszerű motor a kocsi hátuljában kapott helyett. Az apró, mindössze 254 köbcentis motor állandó 5000-es fordulatszámon pörög, csendesen és vibrációmentesen. Feladata, hogy szükség esetén megnövelje a kisautó hatótávolságát, 15 kW teljesítménnyel bír.

Az A1 e-tron 50 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel. Ha a hátsó tengely elé beépített lítiumion telepek lemerülnek, akkor kapcsol be a csomagtartó alá beépített Wankel-motor. Így további 200 kilométert tud megtenni a kocsi. Sebességváltó nincs benne, csupán irányváltó előre, hátra és üres, az A1 e-tron elsőkerék-hajtású.  

Wankel motor a csomagtartóban

Wankel motor a csomagtartóban

Wankel-motor a csomagtartóban


A jármű villanymotorja egyenletes teljesítmény mellett 61 lóerőt és 150 Nm nyomatékot nyújt. Ugyanakkor rövid ideig ennél nagyobb (102 LE és 240 Nm) erőt is képes produkálni, normál használatra ez elég is: 10,2 másodperc alatt gyorsul százra a villany A1, végsebessége pedig 130 km/óra. A jármű átlagfogyasztását az ilyen villanyautókra kitalált szabványnak megfelelően 100 kilométerre vetítve 1,9 literben adja meg az Audi.