Elkészült az Aston Martin történetének 16. nyitott modellje, a DBS Volante. Ahogy a neve elárulja a kocsi az utolsó két James Bond-film szereplőjének, a DBS nyithatótetős változata.

Ennek megfelelően – a tetőtől eltekintve – a két autó külleme ugyanolyan. Az Aston Martin továbbra is kitart a vászontető mellett, amely egyetlen gombnyomásra 14 másodperc alatt nyílik, illetve záródik, 50 km/óráig akár menet közben is.

2+2 ülées az utastér

2+2 ülées az utastér

2+2 ülées az utastér


Bár szériában járnak a kocsihoz a kerámia féktárcsák és a karosszéria kialakításánál alumíniumot, magnéziumot és kompozit műanyagokat is használtak, a pluszmerevítések beépítése nyomán így sem túl könnyű a kocsi, 1,8 tonnás. Mivel azonban teljesítményben sincs hiány, a nagy tömeget a vevők csak abból érezhetik, hogy a kasztni mentes mindenféle csavarodástól.

A 2+2 üléses kabrió orrában 6,0 literes, V12-es blokk pihen. Csúcsteljesítménye 510 lóerő, a forgatónyomatéka pedig eléri az 570 newtonmétert. Így akár 4,3 másodperccel a rajt után már százzal hasíthat az új Volante, de ha kell, meg sem áll 307 km/óráig.

14 másodperc alatt záródik

14 másodperc alatt záródik

14 másodperc alatt záródik


Sportkocsihoz illően alaphelyzetben hatfokozatú, manuális sebességváltó jár a DBS-hez, ám ha valaki inkább a kényelmet helyezi előtérbe, annak ott a Touchtronic automata.

Jövő héten a Genfi Autószalonon mutatkozik be a DBS Volante, ám nem ez lesz az egyetlen új Aston Martin ott, hiszen mellette áll majd a V12-es motorral szerelt Vantage Coupe is.