Hat évvel bemutatkozása után megújul a Rolls Royce Phantom illetve a típus nyújtott változata. 2009-től ezeken a változatokon is a Phantom Drophead Coupén és a Coupén alkalmazott kisebb hűtőmaszk tűnik fel, melynek nyomán modernebbnek hat az autó. Ezzel párhuzamosan kissé módosul a lökhárító is.

További újdonság, hogy a kilincseket kívül LED-ekkel világítják meg illetve szériában járnak a Phantomhoz 21 colos kovácsolt alumínium keréktárcsák. Belül azért szembeötlőbb az újítás, miután az első ülésekből kihajtogatható kis asztalkába 12 colos monitor került. Az utasok a rendszerhez csatlakoztathatják saját, adathordozójukat.


Ha valaki sokkal inkább a hagyományos olvasás híve, annak jó hír, hogy új olvasólámpákat alakítottak ki a C oszlopokban. Miközben a klíma és audiorendszerek vezérlésére szolgáló gomboknak új, kényelmesebbeb elérhető helyet találtak az ajtókban.

Nem meglepő, hogy a Rolls-Royce nem változtatott komolyabban a Phantomon, hiszen 2008-ban 1212 darabot adta el belőle, 18 éve nem fogyott ennyi a brit márka autóiból. Hamarosan azonban még több Rolls róhatja az utakat, hiszen 2010-ben jön a még RR4-nek hívott kisebb, olcsóbb típus.