A Saab is beszáll a játékba a svéd gyártó a Genfi Autószalonon bemutatja új crossoverjét, a 9-3X-et. Az autó az egyre divatosabb kombi alapra épült, és a szabadidő autók erényeit birtokló, de az SUV-k nagy termetét és fogyasztását elkerülő járgányok családjába tartozik, a tehát a Subaru Outback és a Volvo XC70-es ellenfele lesz.  

Ahogy a neve is sugallja, az új modell a 9-3 SportCombin alapul épül, de a hasmagasságát 35 mm-rel megemelték a svédek. A szabadidő-autó jelleget hangsúlyozza a sötétszürke lökhárító és a kerékíven és a küszöbök alatt végigfutó betétek, és a tetőre felkerült krómozott csomagtartóelemek is. A sportosság érzetéhez hozzájárulnak a 17 colos könnyűfém felnik, a beltérben pedig a sötét metálos díszbetétek és a fekete-szürke ülések is.

A Volvo XC70-es kihívója

A Volvo XC70-es kihívója

A Volvo XC70-es kihívója


A 9-3X kétféle motorral érkezik: a 2 literes benzines turbó 210 lóerőt, míg az 1,9-es TTiD turbódízel 180-at présel ki magából. Mindkét erőforráshoz választható hatsebességes kézi vagy automata váltó is. A Saab közlése szerint az autó nulláról 96 km/órára 8,2 másodperc alatt gyorsul.

A csomagtartó 419 literes, de a hátsó ülések lehajtásával a térfogat 1287 literre növekszik.