Ultimate Edition (Végső kiadás) néven piacra dobja az S2000 legújabb változatát a Honda. Ha valaki új S2000-est szeretne vásárolni, egy ideig biztos ez lesz az utolsó lehetősége, hiszen a japán gyár a gazdasági válság hatásai miatt az NSX-hez hasonlóan, ennek a modellnek sem készít utódot.

A márciusban piacra kerülő S2000 Ultimate ún. Grand Prix-fehérben készül, vagyis ugyanazt a színt alkalmazzák, amit 1964-től a Forma-1-es autókon is használt a gyár. Sajnálatos apropó, hogy az F1-es csapatát is megszüntette 2008 végén a Honda. Az egyedi fényezéshez jól passzolnak a grafitszínű felnik és a piros bőrborítás.

Az üléseket piros bőr borítja

Az üléseket piros bőr borítja

Az üléseket piros bőr borítja


Műszaki szempontból nincs újdonság az autóban, de aki ismeri a kocsit, annak több nem is kell, mint amit amúgy is nyújtani tud. A kétüléses roadster bár már tízéves, 2,0 literes szívómotorja 240 lóerős, így továbbra sincs nagyobb literteljesítményű blokk ennél. Nem meglepő, hogy kategóriájában ötször lett az Év Motorja. A 9000-ig pörgethető négyhengeres motorhoz hatfokozatú, manuális váltó és hátsókerék-hajtás tartozik, így egy valódi élményautóval van dolgunk.

2008 végéig bemutatása óta több mint 110 ezer S2000-est adtak el, ezek közül közel húszezret Európában. Az Ultimate Editiont hivatalosan március harmadikán a Genfi Autószalonon leplezik le.