A koreai cég Genfben bemutatta a jövő évben piacra kerülő új egyterűjének tanulmányát. A Hyundai HED-5 i-mode nevű autó egy hatszemélyes családi járgány lesz, amelyet mindenféle technikai újítással pakolnak tele.

Az autó formája, a panorámatető, és a hátsó vonalak minket az Opel Frankfurtban bemutatott Flex-treme-jére emlékeztetnek, ugyanolyan kompakt érzést keltenek.

A formatervhez hasonlóan a Hyundai által forradalmi újításként, és világpremierként tálalt forgószékes megoldást is láttuk már a Nissannál, de ezzel együtt is előremutató megoldásról van szó: az anyósülés és/vagy a második üléssor székei hátrafordíthatók, így valódi egyterű lesz az autóból. A cég csak nappaliként emlegeti ezt, és ebben lehet is valami.

A Hyundai az LG-vel közös munkában fejlesztette a tanulmány szórakoztató funkcióit, amelyek minden igényt kielégíthetnek. Az autó saját vezeték nélküli hálózattal rendelkezik, amelyhez billentyűzet, fejhallgató csatlakozhat, a beépített érintőkijelzőkön pedig játszhat, filmet nézhet vagy épp az interneten böngészhet az utas, ha úgy tartja kedve.

Az digitális élmény az LG-nek köszönhető

Az digitális élmény az LG-nek köszönhető


A HED-5 i-mode nem csak az utastér kialakításában úttörő, nagy hangsúlyt helyeztek a fejlesztésnél a könnyű fémek és az üveg felhasználására, gyorsítva ezzel a gyártási folyamatot, és az alacsony tömeg miatt természetesen a fogyasztás is csökken.

Az i-mode egy 2,2 literes turbódízel motorral kerül a piacra 2009-ben, majd a tervek szerint két évvel később egy kettős feltöltésű turbó – a BMW is csinált már hasonlót – is kerül a választékba.