Hamarosan bemutatkozik az új Scirocco. Az 1974 és 1992 között gyártott sportkupé utódát várhatóan a márciusi Genfi Autószalon leplezik majd le. Amit korábban sejteni lehetett, azt most pár rossz minőségű fotó is megerősíti, azaz a 2006-ban bemutatott Iroc tanulmányból készül a sorozatgyártású modell.

Úgy véljük, a képek kiszivárogtatása a Volkswagen saját ötlete lehetett, hiszen már nincs olyan fényképező, még telefonban sem, ami ilyen rossz minőségű képeket csinálna. Emellett a képekből éppcsak megtudjuk, hogy lesz új Scirocco, de sokkal többet nemigen. Briliáns!
 

Lesz Scirocco

Lesz Scirocco

Lesz Scirocco


Ha kialakításában is követi a tanulmányt a széria-Scirocco, akkor 36 mm-rel hosszabb és 41 mm-rel szélesebb lesz a műszaki alapjait adó Golfnál. A háromajtós kocsi belsejében négy felnőttnek jut elegendő hely, akik 300 liternyi csomagot vihetnek magukkal.

Az alap motor az 1,4-es TSI lesz 170 lóerővel, ami körülbelül 20 ezer euróba (5,2 millió forint) kerül majd Németországban, ám nemcsak benzines, de dízelmotor is kerül a kínálatba. A csúcsváltozatot V6-os motor hajtja. Az elsőkerék-hajtás mellett lesz összkerekes változat és persze a manuális váltó helyett kérhető DSG is.