Brabus smart, fortwo atlétában 1

Brabus smart, fortwo atlétában

155 km/órás végsebességre képes a smart új csúcsmodellje, a fortwo Brabus. Elvileg ez nem nagy szám, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen rövid tengelytávon és milyen keskeny nyomtávon “áll” az autó, nem rossz. Persze menne ennél is többet, de leszabályozták.

A Brabus kivitel ez előző modellhez hasonlóan a gyári kínálat része, csupán arról van szó, hogy a neves tuningcsapat készíti el. Az apró kasztniba 1 literes, háromhengeres turbómotor kerül, amely az elődénél harminc százalékkal nagyobb teljesítményre képes. Persze ez csak a normál modellekre igaz, hiszen az Ultimate 101 sorozat autói 101 lóerőt tudtak.

Párosítva a 98 lóerős teljesítményt a fortwo 770 kilójával igazán fürge kis autót kapunk. Kevesebb, mint 10 másodperc alatt gyorsul a kétüléses autó nulláról 100 km/órára. Persze nemcsak motorból áll a Brabus kivitel. A pénzükért sportkipufogót és csodaszép könnyűfém felnit is kapnak a vevők. Ezek elöl 16, hátul 17 colosak.

Azért, hogy kanyarban is elemében legyen a pici járgány, 15 milliméterrel alacsonyabbra ültették a kasztnit, a feszesebb lengéscsillapítók pedig csökkentik a karosszéria dőlését.

Egyedi első és hátsó spoilere mellett a két krómozott kipufogóvégről is beazonosítható a Brabus modell. Belül bőrborítású üléseket, egyedi háromküllős sportkormányt és brabusos váltó- és, kézifékkart illetve pedálsort alkalmaznak, de a fordulatszámmérő és a kilométeróra is egyedi.