A Frankfurti Autószalon forgatagából nem könnyű kitűnni, de a rengeteg villanyautó között még akadnak egészen meglepő gépek, mint a Brabus kezelésén átesett Mercedes G-osztály. Alapvetően semmi különös nincs a tuningolt G-ben, hiszen épp olyan 10 centivel szélesítő toldatok vannak rajta, mint máskor és pont annyira fekete is, mint a Brabus többi autója a standon. Még a 23 vagy 24 colos felnik sem igazán meglepőek alatta.

A beltérben mindenhol finom bőr, feszül sűrűn megvarrva, steppelve. A kiállított darabban épp fehér és barna kötésben, de a kialakítás a megrendelő igényeihez alakul. A tetőkárpit alcantara, amiből kiemelkedve három körműszer jelzi a hátul utazóknak a főbb menetadatokat. Itt azonban mindez szinte lényegtelen, mert a csemegét a gépháztető alatt kell keresni a mindössze 10 példányban készülő G-osztályban.

Pusztító erő lakik a Brabus G-osztályában 2

Beletömték ugyanis a V12-es biturbó motort, mely 6,3 literes és 900 lóerőt teljesít. Bár könnyen tudna 1500 Nm nyomatékot is, a 9 fokozatú automata váltó miatt 1200-ra korlátozták. A hatalmas monstrum 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra és akár 280 km/órával is száguldhat. Impozáns adatok egy eredetileg terepjárónak megálmodott kockától.

Pusztító erő lakik a Brabus G-osztályában 3