A Frankfurti Autószalon hazai pálya a német gyártóknak, és ennek megfelelően nem visszafogott vendégként mutatják meg portékáikat. Mivel hely akad elég, pénzt pedig erre nem sajnálnak, csak a képzelet szab határt a különböző standok kialakításának. 
Erre tökéletes példa a Mercedes által felhúzott, irdatlan méretű kiállítócsarnok, ahova belépve nincs más választásunk, csak tisztelettel adózhatunk az autóipar legpatinásabb márkája előtt. 
Nehéz visszaadni, mennyire grandiózus a három szinten elterülő Mercedes-birodalom, de teszünk rá egy próbát. Apróságokat emeltünk ki, részleteket, amelyek betekintést adnak az ott uralkodó hangulatba.
1. Harmadik emeletre visz a mozgólépcső. Sok mozgólépcső van a kiállítás területén, de ritka, hogy kizárólag egy márka büszkélkedjen ekkorával. A legfelső szintre érve csigavonalban lehet lesétálni a földszintre, minden csodás installációt, pörgő-forgó tanulmányt végigvizslatva.

2. Hatalmas. De tényleg. 8000 négyzetméteres kiállítói terület, 100 kilométer felhasznált kábel, és egy akkora LED-fal, amit jó 20 méterről kell nézni a teljes élményhez.

3. Egy konzervatív dekorációs elem a visszafogott fajtából. Fogalmam sincs, mi ez, de jól mutat.

4. Mérnökpornó kategóriába eső szemléltetőeszközök. Nekünk volt technikaórán a robbanómotor működését mutató makett. Na, az nem így nézett ki. 

5. F1-es versenygép. A FALON! Kedves Mikulás, ezt szeretném a nappalim falára. Köszi! Bár a bajnoki küzdelem szempontjából kevésbé üdvös a Hamilton-dominancia, azt meg kell hagyni, hogy a Mercedes F1 W05 Hybrid mutatós esztétikai élményt nyújt. 

6. Concept IAA. Az egyik legérdekesebb tanulmányt a Mercedes hozta idén. 11 hónap alatt terveztek meg egy olyan, aktív aerodinamikai karosszériaelemekkel szerelt járművet, amely úgy változtatja meg alakját (gombnyomásra, illetve 80 km/óra felett automatikusan), hogy közegellenállása elképesztően kedvező (0,19-es Cw-érték) legyen. Utóbbi állítólag világcsúcs, ami a VW XL1 1,86-os cw-értéke fényében megkérdőjelezhető, de az kétszemélyes, ez meg négy, nyilván így jött ki az eredmény.