Nemcsak Lewis Hamilton tette tiszteletét a Frankfurti Autószalonon, de Michael Schumacher is átruccant svájci otthonából. A hétszeres Forma-1-világbajnok mutatta be a Ferrari új járgányát, a 458 Italiát, hiszen az autó fejlesztéséből is kivette a részét. Beszédet mondott ugyanakkor az olasz gyár elnöke, Luca di Montezemolo, majd a pilótával együtt örömmel pózolt a sok-sok kamerának.


A képeken sem rossz a 458 Italia, de élőben még vadabb. A LED-es lámpák és a három kipufogó igazán különlegessé teszik, persze nem hiányoznak az olyan slágerek sem, hogy a hátsó szélvédőn be lehet nézni a motortérbe.

Ahogy elődjében, az F430-ban, ebben a modellben is V8-as motort találunk. A 4,5 literes blokk 570 lóerős, míg maximális nyomatéka 540 newtonméter. Hétfokozatú, duplakuplungos váltó kapcsolódik a motorhoz, amelybe beépítették az elektronikus vezérlésű differenciálművet.

Schumacher és az új Ferrari – videó 3


A korábbinál nagyobb teljesítmény fürgévé teszi az F458-at, álló helyzetből 3,4 másodpercnél rövidebb idő alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet. Csúcssebessége eléri a 325 km/órát. Ez a leggyorsabb utcai V8-as Ferrari.

Köszönhetően a szériában adott karbon-kerámia féktárcsáknak, kiválóan lassul az autó, 100 km/órás sebességről mindössze 32,5 méter alatt képes megállni. Fogyasztása is figyelemre méltó, szabvány szerint 13,3 liter.

Videón a Ferrari 458 Italia:

a videó a hirdetés után indul